Hunde har altid stået mit hjerte nær, så da jeg på en hundeudstilling så en Cavalier King Charles Spaniel for første gang i 1985, faldt jeg fuldstændig for denne dejlige lille hunderace. Ikke blot har den et udseende, der gør den fuldstædigt uimodståelig, men den har en psyke der er lige så fantastisk.
Min første cavalier - Calypso - var en usædvanligt dejlig tæve. Hun var smuk, havde et vidunderligt temperament og blev stammoder til min avl med partycolour (blenheim og tricolour). Hun var desuden en hjertesund tæve, hvilket skulle vise sig at være mit held, for på det tidspunkt var det endnu ikke kendt, at racen havde et sundhedsmæssigt svagt punkt, med tidlig degeneration af hjerteklapperne (Endocardiose).

   

Efter de første par år med cavalier fik jeg min første helfarvede tæve - Amanda, som var black og tan. Jeg havde nu basis for alle fire farver i racen. Specielt de helfarvede (black og tan samt ruby) var ikke særligt kendte på det tidspunkt. Det betød, at avlsmaterialet i Danmark var meget begrænset. Jeg har derfor i tidens løb, med jævne mellemrum, suppleret mine avlsdyr med importerede hunde fra henholdsvis Norge, Tysk-land og Sverige. For til stadighed at sikre blodfornyelse i min avl, parrer jeg desuden jævnligt mine tæver med gode udenlandske hanner.